Gasloos wonen

Nooit meer een gasrekening!

De acht vrijstaande woningen in UNIK hebben nóg iets unieks: de gasaansluiting ontbreekt. De enige energiebron die nog nodig is, is elektriciteit. En daarvan wordt een groot deel ‘eigenhandig’ opgewekt met zonnepanelen en warmtepompen. Kortom: geen gasrekening en duurzaam woongenot.

De kranten staan er vol mee en in de Tweede Kamer is het een vast agendapunt: gasloos wonen. De overheid wil vaart maken met het streven om nieuwe huizen niet langer aan te sluiten op het gasnet. Het klimaat moet worden gespaard, het gasverbruik fors teruggedrongen. Maar bij de overgang naar gasloos wonen komt veel kijken. Een ander verwarmingssysteem, een andere manier om tapwater te verwarmen, een andere manier van koken... Van deze ingrijpende, kostbare uitdaging liggen de bewoners van type Fri geen minuut wakker. Zij wonen gasloos. Hun woning voldoet nu al aan de eisen van toekomst!

Duurzaam comfort
Deze woningen worden uitgevoerd met een warmtepomp. Dit apparaat haalt energie uit lucht en zet deze om in warmte voor de verwarming van de woning en kraanwater. De warmtepomp zelf verbruikt stroom. Hierin voorzien de zonnepanelen op het dak. De woningen zijn grotendeels voorzien van vloerverwarming. Dat werkt met relatief lage temperaturen (dus energiezuinig) én biedt comfortabele verwarming. Tot slot zijn de typen Fri rondom optimaal geïsoleerd en voorzien van driedubbel isolatieglas, waardoor warmte slechts minimale kans krijgt om te ontsnappen.

Dit zijn de eerste gasloze woningen in Bangert & Oosterpolder die projectmatig worden gebouwd. De voordelen van de koper zijn zonneklaar.

Verplichte overgang naar gasloos wonen duur en ingrijpend?
Daar liggen deze bewoners geen minuut wakker van!

  • Geen gasrekening(gasloos)
  • Hoog wooncomfort(vloerverwarming)
  • Zorgeloze kwaliteit(projectmatig gebouwd)